Solutii Cisco gratuite în situatia de criză provocată de noul coronavirus


Având în vedere situatia actuală, care a dus la perturbarea multor domenii de activitate si la întreruperea procesului educational, sectorul IT&C doreste să vină în sprijinul institutiilor implicate prin oferirea în mod gratuit a unor solutii de comunicare si colaborare eficiente, folosite deja in mod curent pe piată.
 
Compania Cisco Systems sustine acest proces si oferă proactiv solutii de colaborare video, voce si text, de conectare securizată prin VPN si de autentificare multi-factor, gratuit pentru institutiile guvernamentale, companiile din România precum si pentru angajatii acestora. Desi există limitări în ceea ce privese capabilitătile si performantele variantelor gratuite fată de alternativele lor comerciale, aplicatiile pot satisface o gamă largă de nevoi în ceea ce priveste comunicarea si colaborarea de la distantă.
 

1. Solutie de colaborare video, voce si text - Webex

 
Solutia de colaborare Cisco Webex este oferită acum gratuit pentru orice conferintă cu mai putin de 100 de participanti. Prin intermediul acestei solutii, fiecare cadru didactic sau utilizator care doreste să creeze o conferintă poate avea propriul cont si o cameră virtuală asociată în care elevii sau angajatii pot intra de la distantă folosind orice echipament de tip telefon, tabletă, laptop, PC. Conferinta include atât audio-video, cât si o componentă de date prin care pot fi prezentate si partajate documente.
 
De exemplu, elevii si profesorii pot participa în clasele virtuale folosind orice dispozitiv conectat la internet, indiferent de platformă, sistem de operare sau marcă.  Fiecare cont are o astfel de cameră care devine activă atunci când proprietarul intră în ea. Profesorul poate stabili că, de exemplu, la ora 11.00 când elevii ar fi avut ora de matematică, ei vor intra în camera virtuală a profesorului de matematică, la ora 12.00 în camera virtuală a profesorului de fizică, etc. Fiecare profesor îsi va astepta elevii în camera sa virtuală la ora stabilită. Atunci când profesorul va părăsi camera sa virtuală ea se va închide. Functonalitătile sunt implicite s nu necesită configurare. În timpul activitătilor, în clasele virtuale, oricare participant, atât profesorul cât si elevii pot sustine prezentări si pot prezenta diferite documente sau fisiere. În acest fel, profesorii pot continua să predea cursuri conform programei si pot prezenta materialele pregătite. Folosind aceleasi facilităti tehnice, elevii pot fi “ascultati” si pot prezenta documentele cu temele pregătite. 
 
Documentul "Ghid de utilizare Webex", atasat, prezintă pasii necesari pentru instalarea si utilizarea serviciului, precum si linkuri pentru 5 tutoriale video cu informatii si exemple practice.
 

2. Solutia de comunicare securizată

Deoarece securitatea este o preocupare continuă, Cisco oferă si posibilitatea de a comunica într-un mediu securizat celor care lucrează la distantă. Trei dintre cele mai bune tehnologii de securitate ale Cisco, concepute pentru a proteja angajatii sau colaboratorii care trebuie să se conecteze de la depărtare, sunt oferite acum gratuit.

Client de mobilitate Cisco AnyConnect

Permite angajatilor si colaboratorilor să se conecteze de la distantă prin VPN. De asemenea, oferă vizibilitate si control asupra utilizatorilor si dispozitivelor care accesează infrastructura institutiei.  Clientii existenti AnyConnect îsi pot depăsi limita de utilizatori pentru a sustine o crestere a numărului de angajati la distantă, iar clientii noi pot accesa o licentă gratuită.
https://www.cisco.com/c/en/us/products/security/anyconnect-secure-mobility-client/index.html
 

Cisco Umbrela

Protejează utilizatorii de domenii malitioase, indiferent dacă acestia sunt în reteaua interna a companiei sau institutiei. Deoarece Umbrella este o solutie SaaS compatibilă cu GDPR, protectia utilizatorilor se poate realiza simplu, în câteva minute, indiferent de locatia lor. 
Oferta permite clientilor existenti să-si depăsească limita de utilizatori pentru a sustine o crestere a numărului de angajati la distantă, iar clientii noi pot accesa o licentă gratuită.
https://umbrella.cisco.com
 

Duo Security

Permite organizatiilor să verifice identitatea utilizatorilor si nivelul de încredere în dispozitivul folosit, cu o autentificare multi-factor avansată, înainte de a avea acces la aplicatii si resurse. 
Oferta permite clientilor existenti să-si depăsească limita de utilizatori pentru a sustine o crestere a numărului de angajati la distantă, iar clientii noi pot accesa o licentă gratuită.
https://www.cisco.com/c/de_de/products/security/adaptive-multi-factor-authentication.html
Aceste oferte din segmentul de comunicare securizată sunt disponibile imediat timp de 90 de zile până la 1 iulie 2020.



Inapoi la lista